Vier manieren om jezelf te veranderen van een dromer in een doe-er

De afgelopen dagen had ik het geluk om “toevallig” interessante mensen te ontmoeten. Interessant in de zin van “zij die mij wakker schudden”. Dank u wel F.. en F…! Deze blog wil ik dan ook graag delen met iedereen, die na de nieuwjaarsperiode een zetje in de rug nodig heeft.

Heb je er een maand geleden van gedroomd om in het nieuwe jaar de zaken anders aan te pakken? Was je vastbesloten om in actie te schieten, maar merk je weer dat het vooral bij onbereikbare dromen dreigt te blijven? Troost je, het is een obstakel waar tientallen mensen die ik de afgelopen jaren al heb begeleid mee worstelen. De tips om er iets aan te doen en om van een dromer in een doe-er te veranderen zijn ook bekend. Ik zet er hieronder nog eens vier op een rijtje. Niet om een open deur in te trappen, maar omdat ik je kan bijstaan om ze in de praktijk te brengen en om zo van een dromer in een doe-er te veranderen.

Schrijf je doelstellingen op en plak er een deadline op
Als je iets wil bereiken, moet je het visualiseren. Schrijf je doelstellingen op, hang ze boven je spiegel zodat je ze elke dag ziet als je je tanden poetst en plak er een realistische deadline op. Let op! “Ik wil binnen drie jaar een boek geschreven hebben” “Of ik wil tegen eind volgend jaar 15% meer verdienen” zijn mooie doelstellingen en op het eerste gezicht heb je kennelijk ook een timing, maar er zal wellicht weinig van in huis komen, als je het zo vaag houdt. Verfijn je doelstellingen, maak ze concreet en werk met realistische deeldeadlines. Als je meer het droomtype dan het doe-type bent, zal het ook dan nog moeilijk zijn om effectief in actie te schieten, maar precies daarbij kan mijn coaching jou strak begeleiden terwijl je toch alle vrijheid krijgt om naar je doelen toe te werken op de manier waarbij jij je het best voelt.

Maak een onderscheid tussen wat je wil en wat je nodig hebt
Je kan veel bereiken als je echt stappen onderneemt. Het is een mooie doelstelling om te zeggen dat je tegen het einde van het jaar 10.000 euro gespaard wil hebben, maar je zal er ook iets moeten voor over hebben. Een bijverdienste zoeken bijvoorbeeld, of concreet de dingen op papier moeten zetten die je echt nodig hebt. De aankoop van een tablet uitstellen bijvoorbeeld als je oude gsm het nog doet, of toch maar een tweedehandsautootje kopen in plaats van een luxueus model dat je status verleent.

Omring jezelf met doe-ers die je inspireren
Loop eens door je vriendenbestand. Wie zijn je echte vrienden? En hoe zitten ze in elkaar? Zijn het ook vooral dromers die je inspireren om te blijven dromen, dan moet je hard zijn voor jezelf en besluiten dat je hen wat minder vaak wil zien en dat je meer tijd wil doorbrengen met mensen die niet wachten om dromen in daden om te zetten. Je zal zien dat het enorm inspirerend werkt.

Stop eindelijk met wat toch niet werkt
Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar het zit in de menselijke natuur ingebakken om vaak dezelfde fout te herhalen. Dromen die je ondanks alle inspanningen niet in daden hebt kunnen omzetten, laat je misschien beter voor wat ze waren. Er zijn genoeg andere dromen om waar te maken. Starten met een propere lei kan je veel nieuwe energie geven. Ook om de zaken op een rijtje te zetten, met een nieuw en duidelijk actieplan op de proppen te komen en een tijdlijn uit te zetten die je geen nutteloze uren meer doet verliezen met dromen, is mijn coaching een uitstekend instrument.

Geef hieronder je e-mailadres op als je hier meer over wilt weten.

Share This