Waar u nu als teamleader het meest nood aan hebt is een caddy!

De overstap van de kenniseconomie naar de netwerkeconomie is volop aan de gang. De digitalisering en de globalisering doen hele sectoren op hun grondvesten daveren. De taxisector en de hotelsector beseffen door de komst van respectievelijk Uber en Airbnb als geen ander dat hun businessmodel op de helling staat.

Ook u moet als teamleader wendbaar en flexibel zijn om uw teammodel in deze nieuwe wereld, die door Peter Hinssen treffend “The new normal” is genoemd, snel aan te passen en een kans te geven om te overleven. Dat betekent dat u meer dan ooit moet opvallen, dat u moet kunnen uitleggen waarvoor u staat en dat u elke gelegenheid te baat moet nemen om uw team te motiveren.  Spreken in het openbaar en motiveren zijn van levensbelang geworden om uw troeven kenbaar te maken, zodat klanten bij uw team komen in plaats van bij uw concurrent. En dat is een veel moeilijkere opdracht dan misschien op het eerste gezicht lijkt.

Eigenlijk moeten teamleaders dezelfde prestatie neerzetten als golfers: in een veld met veel tegenspelers en nogal wat hindernissen, het balletje zo snel mogelijk in de hole mikken. De tegenspelers met wie de golfers moeten afrekenen, zijn voor u concurrenten die snel en onverwacht uit de hele wereld kunnen opduiken. De bunkers, zand- en waterpartijen zijn de obstakels die de golfers moeten overwinnen. Voor u als teamleader zijn dat de strengere en snel veranderende regelgeving, het onvoorspelbare gedrag van uw personeel én van uw klanten, externe moeilijkheden zoals het mogelijke uitvallen van de elektriciteit en nog tal van andere hindernissen. Het balletje dat de golfers putten is voor u groei en een stijgende omzet.

Maar dat doel bereiken is allerminst evident. En daarom is alle hulp welkom. Die hulp kunt u krijgen van een ervaren coach zoals ik mezelf toch durf te noemen. Een coach is voor een teamleader wat de caddy voor een golfer is. Iemand dus die pijntjes wegmasseert en de tassen draagt, maar vooral een echte vertrouwenspersoon. Een klankbord, een luisterend oor en een sparring-partner om van gedachten mee te wisselen.

Het is dan ook geen wonder dat caddies, die nochtans altijd in de schaduw staan, echte topsalarissen verdienen. Het Amerikaanse zakenblad Forbes onthulde onlangs dat de tien best betaalde caddies uit de golfsport – en dat zijn dus namen die zo goed als niemand kent – elk jaar tussen de 350.000 en de 700.000 dollar op hun bankrekening gestort krijgen. Uiteraard gebeurt niet enkel omdat ze de tassen en de clubs dragen, maar ook omdat ze tegen de golfers voor wie ze werken ongezouten hun mening durven zeggen, maar hen tegelijk ook helpen met het opkrikken van hun zelfvertrouwen en met erover te waken dat ze niet het slachtoffer worden van overdreven concentratie.

Een goede coach doet precies hetzelfde voor de teamleaders voor wie hij werkt: hij geeft hen inzicht in bestaande attitudes en hun consequenties, en krikt tegelijk hun zelfvertrouwen op, biedt hen een luisterend oor voor de problemen waarmee ze kampen, herinnert hen aan hun werkschema, bezorgt hen op tijd en stond ontspanning, zodat ze niet verkrampt raken en bezorgt hen nuttige bijkomende informatie. En wat niet onbelangrijk is: een goede coach doet dat voor veel minder geld dan de caddies vangen bij het begeleiden van golfers. Het resultaat is dat teamleaders met een coach net als golfers met hun caddy een “maatje” hebben, iemand die hen bijstaat als een vriend, maar ook hun prestaties naar een hoger niveau tilt.

Interesse om te weten hoe ik als jouw persoonlijke caddy jouw prestaties, je leiderschap, je vaardigheden en je resultaten kan ondersteunen? Neem dan contact op!

Share This