Houd het hoofd koel zonder gsm

Zonder het te weten paste ik in november een heel eenvoudige managementtechniek toe. In de derde week van november kwam ik in het ziekenhuis terecht met erg nare gevolgen. Mijn hoofd zat overvol; de warmte in mijn hoofd zorgde voor de nodige medische consequenties.
Het werd eventjes te veel. Ik besloot om enkel sms-jes te lezen op mijn mobieltje, geen telefoongesprekken aan te nemen en geen uitgaande telefoongesprekken te voeren.
In het Jan Palfijnziekenhuis te Gent kwam ik terecht in een “tijdelijke” afdeling, zonder telefoon aan de bedden.

Wat gaf me dit alles een rust, een zee aan tijd, mogelijkheden tot creatief schrijven, tijd voor reflectie. Ik besloot na mijn ziekenhuisopname om afstand te doen van mijn gsm. Klanten kunnen me bereiken via het nummer van het businesscenter of kunnen me een mailtje sturen, zodat ik zelf terug contact kan opnemen.

Familie kan me bereiken via mijn privé thuisnummer.

Je houdt het niet voor mogelijk hoeveel ruimte en tijd deze eenvoudige beslissing me heeft opgeleverd. Ruimte in de agenda, tijd in de agenda, geen onverwachte storingen, meer respect voor mezelf én voor de klanten. Want immers, als ik hen zelf terug bel, geef ik prioriteit aan het gesprek en ben ik niet ergens halfweg tijdens een sessiepauze of onderweg op de snelweg in de auto.
Het contact verloopt zoveel beter.

Een tijdje terug volgde ik de Business Bootcamp bij Open Circles Academy. Wat een toeval! Blijkt dat Nissandeh Neta hetzelfde doet.

Wat zou ik me nog druk maken over het niet constant bereikbaar zijn voor iedereen? Het lijkt in onze huidige maatschappij ingebakken te zijn dat we voor iedereen en altijd beschikbaar moeten zijn. Ik was ooit één van de eerste mensen in Vlaanderen met een mobiele telefoon, anno 1992.
Misschien ben ik nu één van de eerste mensen in Vlaanderen zonder mobiele telefoon, anno 2015.

Graag kreeg ik jullie reactie hierop. Kunnen jullie je een professioneel leven voorstellen zonder gsm?

Laat het me weten info@karinaverhoeven.com.

Dank je wel!

Share This