En dan verandert alles …

Het grijpt me harder aan dan ik wil toegeven, het ongeluk in Seyne-les-Alpes. Heel de nacht heb ik er wakker van gelegen, ik kon het niet van me af zetten.

Wat een gevoel moet het geweest zijn voor die passagiers tijdens die daling? Acht minuten dalen aan een snelheid van 1000 meter per minuut.

Wat een onmacht moet het geweest zijn voor de piloot die niet binnen gelaten werd?

Opstijgen in Barcelona en denken dat je een tijdje later veilig zult landen in Düsseldorf. Niemand verwacht dat het op een dag gewoon over kan zijn. Het is geen alleenstaand geval van dingen die gebeuren en waardoor voor heel wat mensen alles verandert.

Het brengt me bij het ongeluk van de familie De Beuckelaer uit Sint-Lenaarts, mijn geboortedorp. Vader Fonne, moeder Marcella en hun zoon Winston. Winston had een hartziekte als 12-jarige jongen en had dringend medische verzorging nodig in Leuven. De familie was op vakantie aan de Azurenkust. Ze stegen op met een éénmotorig vliegtuigje uit Nice en kwamen in de buurt van Hauteville (nabij Lyon)  in een storm terecht. De piloot en de drie inzittenden … alles veranderde. Ik was toen 8 jaar, mijn dorp veranderde helemaal.

Het brengt me bij het ongeluk van mijn vriend Rik uit Wevelgem, die morgen jarig zou zijn. Hij was op een zaterdagvoormiddag aan het werk in het bedrijf en werd gekneld tussen de telescopische armen van een Manitou. Hij is 42 jaar geworden. Alles veranderde voor mij en voor zijn kinderen.

Het brengt me bij nog andere gebeurtenissen. Dankbaar ben ik vandaag voor de mensen die nu om me heen zijn.

Heel het voorval in Seyne-les-Alpes doet me bewust dankbaar worden. Positief kijken naar wat er is en dankbaar dat ik voor andere mensen iets mag betekenen.

Share This